top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThe Lighthouse

Waarom verandering niet duurzaam isAls mens worden we in beweging gezet door twee specifieke drijvers: de angst voor pijn en het najagen van plezier. En als je even goed nadenkt, zie je dat deze twee eveneens met elkaar verbonden zijn, want wie wegloopt voor pijn, zoekt by default een staat van voldoening op.


Anyway, dat is wat we geconditioneerd zijn te doen als mensen en dat zit zo diep in ons systeem geankerd dat je dat er niet zomaar uit krijgt. Wat je wél kan doen, is je bewust worden van deze drijvers en er anders mee leren omgaan.

Want die twee drijvers zijn vaak, onbewust, de oorzaak van een hele hoop van onze problemen.

We zijn niet gelukkig in onze relatie, we stappen eruit en beginnen een nieuwe relatie of we smossen wat tussen de kantlijnen door.

We zijn niet tevreden in onze job, we stappen op en zoeken een andere.

We vinden ons uiterlijk niet wat het zijn moet, we gaan naar de fitness, de diëtiste, de styliste of de schoonheidsspecialiste en we veranderen er iets aan.


Dat woord, veranderen, dat is precies waar het addertje schuilt. Want verandering is niet van duurzame aard. Verandering steekt datgene wat er was in een ander kleedje, waardoor je meer van hetzelfde creëert of hetgeen wat je al kende herhaalt, maar in een andere vorm. Het is dus niet omdat je een nieuwe relatie begint, dat je niet dezelfde uitdagingen tegenkomt als in je vorige relatie. Het is niet omdat je een nieuwe job start, dat je daarin gelukkiger zal zijn dan in de vorige (de eerste maanden mogelijk wel maar van zodra het ‘nieuwe’ er van af is?) en het is niet omdat je iets aan jezelf verandert, dat je je daarom beter voelt in je vel.

Met behulp van verandering kun je je hele leven van de ene optie naar de andere hollen en toch telkens op hetzelfde punt lijken uit te komen. Tot je uiteindelijk de handdoek in de ring gooit en je je neerlegt bij het feit dat dit je leven dan maar is.

Kijk maar eens om je heen. Mensen genoeg die zo ‘leven’.

Echter, dat hoeft voor jou niet zo te zijn…


Indien je een meer duurzame ervaring wenst voor jezelf, dien je naar de essentie te gaan, de wortel aan te pakken en van daaruit iets volledig nieuws te creëren. Een leven in lijn met jezelf en dat start met het woord transformatie.

Transformatie, afkomstig van het woord ‘transform’, of: voorbij de vorm.

En dat is precies wat er gebeurd in de Bewust Leven training die we bij The Lighthouse aanbieden. Je gaat voorbij de vorm. De vorm die jij denkt te zijn. Het glazen plafond dat jij denkt te hebben. De beperkte mogelijkheden die jij denkt tot je beschikking te hebben. Je gaat er voorbij… Wat daar ligt? Tja, dat is aan jou om te ontdekken.


Interesse?

Er staan nog enkele Bewust Leven trainingen gepland dit jaar dus check snel de kalender!9 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page