top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThe Lighthouse

Kom maar op met die brandstapel

Ping! ‘Hey mooie, lieve Nathalie’


Een vriend die polste of ik goed geslapen had. Een crème van een mens. Zijn hart op zijn tong.


En ik? Ik kotste een beetje inwendig. Niet omwille van hem, maar omwille van de inhoud van het bericht. Man, wat heb ik schijt aan mooi en lief zijn, dacht ik. Wat heb ik schijt aan plichtsbewust, verantwoordelijk, zorgzaam en ondersteunend te zijn. Wat heb ik schijt aan roze voor meisjes en poppenkastenhuizen. Schijt aan prinsen op witte paarden en lang en gelukkig, maar alleen als je trouwt. Wat heb ik schijt aan de ‘heerarchie’ die me al eeuwenlang de mond tracht te snoeren, die mijn onderdrukte mening met een strik verpakt en succesvol verkoopt, zonder geringste vorm van royalties. De penispolitiek die me niet aankan, omdat ik te intens, te emotioneel, te sterk, te dominant, te levendig, te mondig, te druk, te… te… te… ben.


Wat heb ik schijt aan mezelf soms, dat ik zo geconditioneerd ben geraakt dat ik mijn posts soms 10 keer herlees voor ik ze post. Wat heb ik schijt aan het feit dat vrouwen die hun woede laten zien worden bestempeld als over emotioneel, onredelijk of hysterisch terwijl mannen de hemel worden in geprezen. Wat heb ik schijt aan het feit dat jarenlang heb gedacht dat ik iemand nodig had om me heel te voelen. Wat heb ik schijt aan het feit dat ik mezelf nog steeds kan schamen voor mijn seksuele verlangens, dat ik mezelf veroordeel om niet ‘gebonden’ te willen zijn. Wat heb ik schijt aan mannen die me komen versieren omdat ze levendigheid in hun relatie missen maar die het niet aan kunnen als hun vrouw in haar kracht gaat staan. Wat heb ik schijt aan de vrouwen die zich populair willen maken bij diezelfde mannen door hun seksegenoten af te kraken.


Wat ik wil is vrij, boos, ongeremd, gepassioneerd, onbeteugeld, wild, ongetemd, sensueel, seksueel, provocerend mij zijn. Ik wil razen, tieren, knallen, scheuren, gieren, slaan, schoppen, breken, krabben, bijten, briesen. Kom maar op met die brandstapel. Ik ben er klaar voor!


Oh ja, en als ik straks weer wat rustiger en mooier en liever ben? That also comes with the package. Begin dan vooral niet te zagen over deze blog. The moment is now en levendigheid leeft waar jij bent.
24 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page