top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThe Lighthouse

Interview met Nathalie Willems, lead trainer van het Queens Retreat

Vorige week vertelde Nathalie in een blog wat de brandstof was voor de creatie van het Queens Weekend. Naar aanleiding van deze blog werd ze geïnterviewd.

Nathalie is ook de lead trainer van het Queens Retreat.


Waarom creëerde je het Queens Retreat?

De laatste jaren kwam ik vaker en vaker in contact met allerhande vrouwen, zowel vriendinnen als klanten, die me niet alleen hetzelfde vertelden maar ook om hetzelfde vroegen. Wat ze vertelden was dat ze vaak heel erg makkelijk in mannelijke energie konden staan maar dat vrouwelijke energie een grote uitdaging was. Dat het hen soms zelfs triggerde.

Daarnaast kwam vaak de uitspraak dat ze zich als ‘sterke vrouw’, zoals ze zichzelf allemaal labelden, vaak alleen voelden staan en erg op zoek waren naar gelijkgestemden.


Klopt het dat die uitspraken ook op jou van toepassing zijn/waren?

Dat klopt. Wat ik me herinner van mijn jeugd is dat mijn vader niet al te hoog opliep met vrouwen die zich opmaakten en opkleden. Vanuit loyaliteit groeide ik daardoor op tot een meer ‘jongensachtig’ meisje. Mannelijke energie had geen geheimen voor mij. Mijn ontdekking doorheen alle aspecten van vrouwelijkheid, en daarmee dus ook vrouwelijke energie, in de breedste zin begon pas op mijn 34ste toen ik zwanger werd van mijn dochter. Wat volgde was een lange en intense reis doorheen zowel externe (lippenstift, lange haren, make-up, hakken, …) facetten als interne (overgave, vertrouwen, flow, zachtheid, …) kenmerken van vrouwelijkheid. Eender overigens of dit ‘geconditioneerde’ kenmerken zijn of niet. Het hele spectrum spitte ik door, van controle en sturing tot vertrouwen en overgave teneinde met beide polariteiten, mannelijke én vrouwelijke energie, te kunnen gaan spelen.



"Vanuit loyaliteit groeide ik daardoor op tot een meer ‘jongensachtig’ meisje. Mijn ontdekking doorheen alle aspecten van vrouwelijkheid, en daarmee dus ook vrouwelijke energie, in de breedste zin begon pas op mijn 34ste toen ik zwanger werd van mijn dochter. Het hele spectrum spitte ik door, van controle en sturing tot vertrouwen en overgave teneinde met beide polariteiten, mannelijke én vrouwelijke energie, te kunnen gaan spelen."



Waar gaat het weekend dan over?

Het Queens weekend gaat over vrouw zijn in al haar facetten. We starten met een ontdekkingsreis door de verschillende archetypen, die we allemaal in ons dragen, maar niet noodzakelijk durven belichamen. Daarnaast onderzoeken we vrouwelijke en mannelijke energie en helen we -waar nodig- de moederwonde in onszelf: dat stuk waarin we onszelf blijven tegenhouden of kleinhouden. We nemen onze plaats in in onze vrouwenlijn zodat we ons kunnen laten ondersteunen door een breder draagvlak en ontdekken onze zelfwaarde die is, zonder dat we daarvoor iets hoeven doen. Tot slot dragen we een stukje van die waarde bij aan onze medezusters in de training, onze metgezellen, waardoor we ons écht gedragen beginnen voelen.


Voor wie is het?

Voor elke vrouw die zich geroepen voelt.

Voor elke vrouw die zichzelf nog inhoudt, elke vrouw die voelt dat ze nog niet alles van zichzelf heeft durven laten zien.

En voor elke vrouw die de nood voelt om zich omringd, gesteund en gedragen te voelen door gelijkgestemden.


Wat mag je verwachten?

Dat hangt ervan af wat je intentie is en hoe open je erin stapt. Wat je alleszins moet weten is dat het een training voor vrouwen is die voor een groot stuk rond vrouwelijke energie draait. Als je dat zo puur mogelijk wil doen, is dat ook de ‘geest’ van de training. Dat betekent dat ik er niet in sta met een strak schema en een chronometer. Integendeel. Het is een training waarin dingen organisch mogen ontstaan en de tijd wordt genomen om te doorvoelen. Bovendien is er veel ruimte voor co-creatie vermits het net de uniekheid van een bepaalde constellatie van vrouwen is die elk weekend zijn eigen stempel geeft.



17 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page