top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThe Lighthouse

Alles begint met een gedachte

Het leven dat je leeft, de wagen waarmee je rijdt, de persoon waarmee je je bed deelt, de job die je vervult, … ze hebben buiten de directe relatie met jou, nog iets anders met elkaar gemeen. Ze begonnen allemaal initieel met een gedachte of een gevoel.

De laptop waarop ik tokkel, de muziekbox waarnaar ik luister, de muziek die erdoor speelt, de kleding die ik draag, de laatste nieuwe bitcoin … ze begonnen allemaal met een gedachte, of een gevoel.

Een gedachte die, of een gevoel dat, op een bepaald moment ontstond in iemand zijn/haar hoofd. Dat daar even sudderde tot het wat meer concrete aflijning/invulling kreeg, of misschien niet in geval van meer intuïtieve, impulsieve of actiegerichte persoonlijkheden. En die actie(s) leidde tot de resultaten die je nu om je heen ziet: producten, gebouwen, bedrijven, relaties, omstandigheden, …


Wat je daaruit kan halen?

- Dat mogelijkheden niet liggen in het hebben van een idee maar in het uitvoeren ervan.

- Dat we allemaal in staat zijn om te ‘denken’ en te ‘voelen’.

- Dat de mogelijkheden legio zijn als je bedenkt dat wetenschappers beweren dat we tussen de 40.000 en 60.000 gedachten per dag (!) hebben. En dan heb ik over gevoelens nog niets gezegd.

- Dat we allemaal in staat zijn om te handelen naar een gedachte of een gevoel, net zoals we in staat zijn om gedachten en gevoelens gewoon te laten passeren, zonder ernaar te handelen (ook wel 'mindfulness' genoemd).

- Dat het leven dat je vandaag leidt, is gevormd door de gedachten die je ooit hebt gehad en waar je actief naar hebt gehandeld.

- Dat we bijgevolg een soort ‘tovenaars’ zijn, die onze realiteit zelf kunnen aansturen door al dan niet naar een gedachte en/of gevoel te handelen.

Dus als je nog eens denkt dat je jezelf, je leven, je relatie, je job of ‘de omstandigheden’ niet kan veranderen: THINK AGAIN.
photo credits: ©Anthony Tran

75 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page