top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverThe Lighthouse

Van manager tot creator


Wat zou je zeggen als ik je zou vertellen dat de meesten onder ons hun leven leiden als een manager in plaats van een creator?

Klinkt fantastisch denk je misschien?


Maar wat als een manager zijn betekent dat je voornamelijk bezig bent met het zo goed mogelijk proberen doen en het onderhouden van heel veel dingen tegelijk? Dat je je tijd en energie moet verspreiden over een groot aantal projecten of taken: je huishouden, je job, je fitnessroutine, je relatie, je hobby's, je zelfzorg, je vriendschappen, … en dat je steeds het gevoel hebt ergens te kort te schieten?

Wat als een manager zijn betekent dat je dagen eruit zien als goed gevulde lijstjes waarvan al het leven is uitgevloeid en je mechanisch de to do’s afvinkt ?

Wat als datzelfde manager zijn na een tijdje begint te voelen als een constante herhaling van hetzelfde? Alsof je elke dag een emmer water naar de zee draagt.

Hoe voelt het dan om een manager te zijn?


Een pak minder inspirerend zal je zeggen.

Maar wat als je in plaats van je leven te ‘managen’, zelf terug aan het stuur zou gaan zitten?

Wat als je een creator zou zijn in plaats van een manager? Wat zou je dan doen?


Wel…

 • Een creator zorgt ervoor dat hij in lijn creëert met zijn hoofd, hart en buik. Als alle drie op elkaar afgestemd zijn en hij een ‘Hell Yes’ ervaart, gaat de creator aan de slag.

 • Een creator staat in contact met zijn lichaam en zijn omgeving. Door zich bewust te zijn van zijn eigen energie en die van zijn omgeving, weet hij wanneer hij zijn zaadjes moet planten, wanneer hij moet wateren en moet oogsten. Hij weet ook wanneer, van wat en van wie hij energie krijgt, of net niet, en respecteert daarin zijn eigen grenzen.

 • Een creator kent zijn eigen talenten en zijn beperkingen. Hij zet in op waar er voor hem flow zit en delegeert de rest aan mensen die daar aanleg en passie voor hebben.

 • Een creator zet zelfzorg op de eerste plaats want hij weet dat hij zelf zijn belangrijkste energiebron is.

 • Een creator weet dat perfectionisme niet bestaat. Sterker zelfs, hij weet dat het een cyclus is die nooit tot voldoening kan leiden dus dat is een wedloop die hij graag aan zich voorbij laat gaan.

 • Een creator doet niet aan competitie maar aan co-creatie. Hij weet dat hij niets hoeft te bewijzen aan niemand en dat het gras nergens groener is. Een creator zegt: ‘Het gras is het meeste groen waar je het watert vanuit je hart’. Soms is dat alleen, soms met anderen, naargelang wat nodig is in het moment.

 • Een creator is flexibel want hij weet dat het leven constant evolueert. Hij voelt wat er is in het moment en past zich aan aan de noden die er zijn, zonder weerstand. Hij weet immers dat weerstand lijden veroorzaakt en hij surft liever op de golven van het leven dan dat hij tegen de stroom inzwemt.

 • Een creator neemt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven. Hij weet dat vanuit een slachtofferrol geen creatie kan ontstaan.

 • Een creator denkt verder dan zijn eigen mening. Hij weet immers dat zijn mening slechts een perspectief is, gekleurd door zijn ervaringen. Hij streeft ernaar om telkens opnieuw met een open blik en zonder oordeel naar de wereld en zijn bewoners te kijken.

 • Een creator eigent zich niets of niemand toe. Hij beseft dat hij slechts een tijdelijke bewoner is van deze planeet en dat hij niets of niemand echt ‘bezit’ of ergens 'recht' op heeft. Dankbaarheid en respect draagt hij dan ook hoog in het vaandel. Elke dag opnieuw.

 • Een creator leeft in het moment. Hij beseft immers dat elk moment uniek is en van voorbijgaande aard. Daarom beleeft hij de wereld intens en met al zijn zintuigen.


Wat denk je nu?

Nog steeds manager of liever creator?Wij maken er van ganser harte onze missie van om je in dat laatste te ondersteunen en je creatievermogen maximaal aan te scherpen.

Onze Bewust Leven 1 training biedt daarvoor dan ook de perfecte toolkit: een proces van 4 opeenvolgende dagen, helemaal voor jou en je ontwikkeling, met een uitgebreid arsenaal aan inzichten en praktische oefeningen om terug aan het stuur van je leven te gaan zitten.


Nieuwsgierig?

Meer info en inschrijvingen vind je op https://www.the-lighthouse.be/bewustleven


30 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page