top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThe Lighthouse

Van dromen en voornemens naar actie


Als alles goed is, heb je inmiddels al gewerkt aan jouw plan en de stappen genoteerd die nodig zijn om jouw doel te behalen.

Hopelijk maakt je plan je enthousiast en kijk je ernaar uit om er concreet mee aan de slag te gaan. Indien dat niet zo is, raden we aan om toch nog een beetje grootser te dromen!


De volgende stap is om effectief actie te gaan ondernemen teneinde de stappen die je neerschreef uit te voeren.

Om te voorkomen dat het hele plan op de lange baan wordt geschoven, is het een goed idee om bij iedere stap een datum te noteren tegen wanneer je de stap genomen of volbracht zal hebben. Stel dat een van je beslissingen is om een opleiding fotografie te gaan volgen. Tegen wanneer ten laatste zal je dan gestart zijn met die opleiding? Schrijf de exacte datum bij deze stap.


Heb jij wel al eens op 1 januari een goed voornemen uitgesproken?

Wat gebeurt er vaak met die goede voornemens?

Inderdaad, we houden ons daar misschien 2 weken aan, of misschien lukt het bij jou een maand lang, maar nadien zijn we het weer allemaal vergeten.

Door telkens beloftes aan jezelf te maken die je niet nakomt, begeef je je op een gevaarlijk pad. Het zorgt er immers voor dat je stukje bij beetje het vertrouwen in je eigen kunnen verliest. Hoe meer je dat doet, hoe minder groot de kans is dat je er de volgende keer nog aan wil beginnen. Uiteindelijk ben je de vorige beloftes niet nagekomen, dus waarom zou dat deze keer anders zijn? Onbewust zal er een stemmetje beginnen zeggen: ‘Beloftes nakomen, dat kan ik niet, dus waarom zou ik het nog proberen?’.


Gelukkig kan je dat proces ook omkeren. En dat doe je simpelweg door beloftes te maken waaraan je je wel houdt. Daarbij helpt het om je actiestappen specifiek op te schrijven en er een datum op te plakken.

Niet alleen zal het een boost zijn voor je zelfvertrouwen, je zal ook geloofwaardiger zijn naar de mensen rondom jou, waardoor ze sneller geneigd zijn om jou te ondersteunen, te helpen en/of misschien wel overwegen met jou in zee te gaan.

Denk hier volgende keer aan wanneer je twijfelt of je je belofte(s) al dan niet wil nakomen ;-)


Twijfel je nog of de Bewust Leven 1 jou verder kan brengen? Vraag hier je gratis vrijblijvend gesprek met Nathalie aan.12 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page