top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThe Lighthouse

Wat met de mening van anderen?


Ik ben heel benieuwd of het jou gelukt is om de oefening van vorige week meerdere keren uit te voeren en of je al een verandering merkt. Blijf deze oefening gerust doen om een sterker en krachtiger zelfbeeld te ontwikkelen. Hoe sterker en krachtiger jouw zelfbeeld, hoe gemakkelijker het zal zijn om de dingen die jij wilt te creëren en bereiken.


Natuurlijk zijn er niet alleen maar jouw eigen negatieve gedachten die een rol spelen in het al dan niet tot actie overgaan.

Je hebt ook de meningen van anderen, van je vrienden/vriendinnen, je ouders, je partner, de maatschappij, … Misschien hecht je veel belang aan de mening en goedkeuring van je moeder, je zus of je partner. Of misschien heb je angst om afgewezen te worden als je een bepaalde actie onderneemt of een bepaalde weg inslaat. Angst dat de ander er niet mee akkoord zal gaan en je dan alleen achterblijft. En dus kies je er maar voor om niet JOUW leven te leiden, maar het leven dat (je denkt dat) anderen van je verwachten.


Kan je even je ogen sluiten en voelen hoe het voelt om een leven te leiden dat door anderen wordt bepaald? Hoe voelt dat voor je?

En hoe denk je dat je leven er dan zal uitzien over 5, 10, 20 jaar van nu?

Sterker nog, stel je voor dat je op het einde van je leven bent gekomen en je terugblikt.

Met welk gevoel zal dat zijn indien je verder gaat op die manier? Met welke gedachte?

Blik je terug met een dankbaar gevoel over het feit dat je je leven echt compleet hebt beleefd?

Of rest er enkel spijt over de dingen die je niet hebt gedaan? Ervaringen die je niet hebt beleefd? Dromen die je niet hebt gerealiseerd?


Mensen zullen altijd een mening klaar hebben. Jij hebt echter de keuze over wat je binnenlaat en van wie.

Overigens zijn succesvolle gelukkige mensen zelden degenen die een mening of kritiek hebben over anderen. Zij hebben het immers te druk met hun eigen droomleven te creëren.

Als er volgende keer iemand zijn/haar mening klaar heeft over het jouwe, check dan eerst hoe deze persoon hij/zij zijn leven leidt en hoe gelukkig hij/zij daarmee is…

8 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page