top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThe Lighthouse

Geef ik op of ga ik door?


Het bewandelen van een nieuw pad, verloopt ongetwijfeld met tegenslagen. Er zullen momenten zijn waarop het lijkt alsof alles tegenzit, terwijl op andere momenten alles van een leien dakje loopt.


Wanneer alles tegenzit, kan de vraag ‘Geef ik op of ga ik door?’ je wel eens parten spelen.

Hoe kan je daar bewuster over beslissen? De volgende tips geven alvast wat meer ondersteuning.

  1. Onderzoek wat deze situatie je tracht te leren en of je nog iets uit de situatie wil/kan halen. Als iets écht is afgerond, dan voelt dat ook als compleet aan. Is het nog niet duidelijk, dan is de les nog niet helemaal geleerd.

  2. Oefen geduld. De meeste mensen geven vrij snel op als iets een uitdaging blijkt, of uit angst om te falen. Wat als een peuter na twee pogingen zou beslissen dat lopen niks voor hem is? Juist! Geef jezelf de tijd en ruimte om aan iets te wennen of om ergens in te groeien. Groei gebeurt tenslotte buiten je comfortzone.

  3. Heb je écht 100% voor de ervaring gekozen en alles van jezelf gegeven? Als je werkelijk iets wil afsluiten, kan je het maar beter in totaliteit hebben beleefd, teneinde nooit terug te hoeven kijken met een gevoel van spijt.

  4. Oefen je doorzettingsvermogen. Train je geest om altijd net iets meer te doen dan je initieel dacht/wilde en je zal merken dat je tot zoveel meer in staat bent dan je denkt/voelt. Je kan je grenzen stretchen door mindspelletjes met jezelf: bv. je zegt dat je 3 km gaat lopen, maar als je aan de 3 km bent, loop je er 3,5.

  5. Zorg dat je acties, of non-acties, ten allen tijde voortkomen uit creatie. Maak geen grote beslissingen in the heat of the moment, gevoed door emotie. En als je stopt, stop dan ook vanuit creatie en compleetheid. Met een gevoel van voldoening en dankbaarheid over een hoofdstuk dat wordt afgesloten en nieuwsgierigheid naar het volgende.


Als je uiteindelijk vanuit creatie besluit op te geven, dan was dit pad misschien niet helemaal voor jou. Of het doel is wel het jouwe, maar misschien de manier waarop je er probeert te komen niet.


Stel jezelf opnieuw de vragen:

Wat wil ik nou echt?

Waar word ik blij van?

Wat geeft me echt voldoening?

Waar zou ik elke ochtend mijn bed voor uitspringen?

Welke andere manier is er om dit doel te bereiken?


Deze vragen zorgen ervoor dat je je doel, jouw droom gaat finetunen in plaats van gewoon helemaal op te geven of terug te vallen in herhaling van datgene wat niet werkt.Twijfel je nog en bespreek je liever eerst met Nathalie of de Bewust Leven 1 jou echt kan brengen wat je zoekt? Vraag hier je gratis vrijblijvend gesprek aan.Doorgaan of opgeven, hoe weet ik dat
.pdf
Download PDF • 428KB

11 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page