top of page

Je houdt van je kind, maar de dagen waarop hij/zij thuis is, zijn (soms) best een uitdaging. Je weet dat je het anders wilt, maar je weet niet hoe en waar te beginnen. Je voelt je schuldig en schaamt je hierdoor. 

  • Het voelt alsof je kind de hele tijd de grenzen aftast en er iedere keer in slaagt om erover te gaan. Je hebt al geprobeerd om 'streng' te zijn, om je kind extra aandacht te geven of het helemaal geen aandacht te geven in de hoop dat het wel zal overgaan. 

  • Je vind jezelf geen goede ouder en schaamt jezelf wanneer je jezelf hoort schreeuwen tegen je kind. Je hebt je al voorgenomen om het anders te doen, maar het lijkt sterker dan jezelf te zijn. 

  • Je kind heeft het moeilijk met het nemen van afscheid en wil de hele tijd bij jou zijn. Het afscheid aan de schoolpoort blijft moeilijk, hij/zij wil 's avonds niet gaan slapen zonder dat je erbij bent. Het is fijn dat je kind zo graag bij je is, maar tegelijkertijd voel je dat je nood hebt aan rust en me-time.  

  • Je kind vraagt (de hele tijd) om aandacht - je voelt je gestressed, hebt weinig energie - en kan je kind niet de aandacht geven die het vraagt/nodig heeft.

Wil jij...

Ik ben Nathalie Willems, mama van Fé en deeltijds leerkracht cultuurbeschouwing op de lagere school.  In 2019 creëerde ik de training Roots & Wings - Bewust Ouderschap. 

Heel wat mensen uit mijn omgeving en uit eerdere trainingen gaven aan een training rond opvoeden te willen. Vanuit mijn passie voor groei, inspireren, kinderen en mijn eigen dochter, creëerde ik in 2019 de training Roots & Wings - Bewust Ouderschap. 

De reden dat je twijfelt aan jezelf is omdat je op school nooit geleerd hebt hoe je moet opvoeden en wat een 'goede' ouder precies is. We kregen slechts het voorbeeld van degenen die ons voorgingen: onze eigen ouders, leerkrachten en andere zorgdragers.
Vervolgens kopieerden de meesten van ons de opvoeding die we kregen of we rebelleerden ertegen door het compleet anders te gaan doen.

Mijn eerste vraag voor jou is: Heb jij de opvoeding die je nu geeft bewust gekozen?

WhatsApp Image 2023-06-04 at 17.15.57.jpeg

Hoe lang wil jij zo verder doorgaan?
Of wil je voor jezelf (én voor je kinderen) een andere weg inslaan?

Als jij graag een andere weg inslaat en een ander toekomst voor jezelf, je gezin en je kinderen wenst, dan nodig ik je graag uit om samen op pad te gaan en te onderzoeken hoe jij je kind echt wil opvoeden, en wat er op dit moment nog in de weg staat om dit ook te gaan doen.

 

Wat anderen zeggen

Jacobien

"Het was zoveel meer dan Bewust Ouderschap. Bewustwording van mijn eigen opvoeding, de grenzen en pijnen uit mijn eigen mee gekregen opvoeding. Bewustwording dat ik een keus heb om het anders te doen.. Niet alleen in mijn relatie tot mijn kinderen, ook mijn relatie tot mijn ouders en vrienden en collega's.
Een aanrader voor iedereen die in welke relatie dan ook vast loopt op hetzelfde punt."
Schermafbeelding 2023-01-13 om 15.03.15.png
Screenshot 2022-09-14 at 18.45.35.png
Screenshot 2022-09-14 at 18.39.05.png
Over de training

Roots & Wings is een proces dat je meeneemt doorheen het bewust worden van wat ons als ouders/zorggevers heeft gevormd en hoe we daar bewuster in kunnen staan, teneinde onze kinderen een zo krachtig mogelijk fundament te kunnen meegeven, vrij van onze bagage, een sterke constructieve band met hen te kunnen ontwikkelen en een autonome, gebalanceerde volwassene te kunnen helpen grootbrengen.


We kijken in dat eerste stuk naar wat er in jouw rugzak zit en wat je ermee wil doen maar ook naar de rol die je als ouder, of zorggever, aan jezelf toekent. Of die bevrijdend, of juist beperkend werkt en wat je eigen verwachtingen en verplichtingen daarrond zijn. We kijken ook naar de relatie die je hebt met je eigen innerlijke kind en hoe je die in balans kan brengen en naar het completen van de relatie met je eigen ouders nu je zelf ouder/zorggever bent of wordt. We leren hoe begrippen als ‘transmissie’ en ‘loyaliteit’ onbewust dingen doorgeven aan de volgende generatie, die we eigenlijk helemaal niet willen doorgeven en hoe veilige hechting de toon zet voor de intieme relaties die je kind als volwassene zal hebben.


In het tweede deel kijken we o.a. naar de spiegel die je kind je voorhoudt door middel van zijn/haar gedragingen. Wat jouw triggers zijn en hoe je daar bewuster mee kan omgaan en vooral ook hoe je gezonde grenzen leert zetten voor jezelf en je kind(eren).


In het laatste deel tenslotte, ontdekken we o.a. de liefdestaal van je kind en hoe je die kan inzetten voor een betere communicatie en dieper contact. En je schrijft een ouderschapsmanifest voor je opvoeding uit.​

Praktische informatie
Tijd en locatie

Taal: Nederlands

 

Investering in jezelf, je kind(eren). en je gezin:

   Standaard pakket: €545

   Koppel pakket (2 p.): €990

2024:

4 oktober 9:00 - 6 oktober 18:00

Locatie nog te bepalen

Nog vragen of twijfels? 

Aarzel zeker niet om me te contacteren door je vraag in de chat te stellen, te mailen naar welcome@the-lighthouse.be of te bellen naar +32 478 47 00 38.

bottom of page